Lokalafdelinger

KØBENHAVN

Lokalafdelingen i Hovedstaden er Foreningen NORDENs Ungdom til daglig: hyggelige arrangementer, gode endagsture og nye nordiske horisonter.

Vi har fingeren på den nordiske puls. Når musikere fra et andet nordisk land giver koncert i byen, kan du være sikker på at finde os blandt publikum, og det samme gælder når en nordisk film får premiere i biograferne. Hvem skulle tro, at man kan få et indtryk af ny islandsk film bare ved at gå i biografen i København? Det kan man – for filmene er der, hvis bare man holder øjnene åbne.

Blandt vores arrangementer kan nævnes populære gengangere som den store julefrokost i december, saunabadetur, mjødsmagningsaften og sankthansaften-midsommer-havefest.

Og så er der alle vores ture ud af byen. De går selvfølgelig tit til Sverige. Vi har tradition for at tage til Malmø for en årlig vinterbadetur først på året, og til august at proppe os med krebs ved det store kräftkalas under Malmöfestivalen. Hen over sommeren arrangerer vi gerne vandreture i Skåne.

I Foreningen NORDENs Ungdom er vi ikke blege for at engagere os i vores samtid. Således er FNU den tværpolitiske organisation, som værner om de unges fortsatte muligheder for at uddanne sig, rejse og lære af hinanden, og den rolle er vi også opmærksomme på i FNU København. Således deltager vores medlemmer i konferencer og debataftener, hvor den nordiske sag er på dagsordenen, hjemme i København såvel som i vore nabolande.

Cirka med halvanden måneds mellemrum mødes vi og holder styremøde. Her planlægger vi den kommende tids aktiviteter i vores afdeling. Hold øje med kalenderen for datoen for næste møde. Kom og vær med hvis du har en idé til et arrangement, eller hvis du bare vil have et indtryk af, hvem vi er.

Vi ses i København – Danmarks mest nordiske by!

FÅ FAT I OS

Hvis du gerne vil vide mere om FNU København eller har den gode idé til et arrangement, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte afdelingen på kbh@fnu.dk!

Som medlem af Foreningen NORDENs Ungdom kommer du med på foreningens mailingliste, hvor du får seneste nyt fra lokalafdelingen og landsorganisationen. Du vil også blive inviteret med til både lokale aktiviteter, større arrangementer og spændende rejser i Norden.

Meld dig også ind i vores Facebook-gruppe. Her kan du få sat ansigt på de andre medlemmer af lokalafdelingen, komme med idéer til aktiviteter og blive inviteret til vores arrangementer.

LOKALSTYRELSE

  • Lokalformand og landsstyrelsesrepræsentant: Rasmus Gregers Madsen
  • Kasserer: Laura Teinholt Finne
  • Næstformand: Marcus Køhnke Lindstrømm
  • Styrelsesmedlemmer: Jens Ole Koch, Laust Sinding Amelung

FNU København – vedtægter

 


 

AARHUS

Som en af de ældste lokalafdelinger i Danmark har vi god erfaring med at lave nordiske arrangementer. Rejser i Danmark, i Norden og endda til de gamle, danske områder i Sydslesvig er det blevet til, og vi forsøger så vidt muligt at sprede os over så mange genrer som muligt.

Indenfor de sidste par år, har vi bl.a. afholdt inuitisk fuldmåneaften med fokus på grønlandske stjernebilleder og tema-event om dansk badekultur, finsk sauna og nordisk mad. Vi har fejret den norske og den islandske nationaldag, holdt julefrokost, holdt krebsegilde, set Hamlet på Aarhus Teater, besøgt udstillingen De syv vikinger på Moesgård Museum og Den Gamle By med de lokale nordjobbere.

Kun fantasien sætter grænser når vi planlægger arrangementer i Aarhus, og du er altid velkommen til at kontakte lokalstyrelsen eller møde op til et af vores styremøder, hvis du har en idé til et arrangement eller blot ønsker at vide mere om foreningen. Ellers kan du også tjekke FNUs kalender for fremtidige arrangementer og finde lokalafdelingen på Facebook – her kan du få sat ansigt på de andre medlemmer af lokalafdelingen, komme med idéer til aktiviteter og blive inviteret til vores arrangementer.

Som medlem af Foreningen NORDENs Ungdom kommer du med på foreningens mailingliste, hvor du får seneste nyt fra lokalafdelingen og landsorganisationen. Du vil også blive inviteret med til både lokale aktiviteter, større arrangementer og spændende rejser i Norden.

LOKALSTYRELSE

 


 

ODENSE

Vi er en lille, hyggelig lokalafdeling med base i Odense som dækker Syddanmark. De fleste af vores arrangementer foregår i Odense og omegn, hvor størstedelen af vores medlemmer også kommer fra. Selvom vi er en lille lokalafdeling, der altid plads til at tænke stort; vi holder løbende forskellige arrangementer og forslag til fremtidige aktiviteter er altid velkomne.

Hvis du har lyst til at finde ud af mere om afdelingen, er du altid velkommen til at følge med på vores Facebook-gruppe, hvor vi løbende skriver om vores arrangementer. På Facebook kan du endvidere få sat navn og ansigt på de andre medlemmer.

Vores arrangementer varierer bredt, og alle forslag er som sagt velkomne. Eksempler på aktiviteter kunne være temadage hvor vi fx har et bestemt land som tema og laver aktiviteter som er karakteristiske for det pågældende land.

Yderligere har Odense mange andre steder som kan være et besøg værd, f.eks. Brandts. Vi håber at se og høre fra dig — du er mere end velkommen i FNU Odense.

ØBOERNE

Foreningen har i øjeblikket ingen valgt bestyrelse, men Niels S. Bugge fungere som kontaktperson.