Lofoten 2014 — fjeld, foto & frisk fisk

Er du frisk på en vild tur pakket med nordiske oplevelser på Norges vestkyst? Så tager FNU dig med til Lofoten d. 1.-10. august 2014.

Sammen med andre glade og engagerede unge fra hele Norden skal vi på en masse sjove og udfordrende eventyr udendørs. Vi skal bl.a. på fjeldtur til en række fantastiske tinder, overnatte i lavvu, lave bålmad, vandre rundt på øerne, klatre, sejle, fiske og dykke; hele moletjavsen i den betagende og barske natur.

Som kontrast til naturens storhed opholder vi os flere af dagene i de sjælefulde småbygder, som også kendetegner Lofoten. Her kigger vi forbi Tørfiskemuseet, gallerierne og den levende vikingeudstilling, nyder det omgivende havs gastronomiske skatte og indlever os i det nordnordiske livs rolige tempo.

Det er meningen at hver deltager udarbejder en portefølje af foto, video og små skrevne klip mens vi er deroppe. Vi samler efterfølgende alle historierne sammen til en temaside om eventyret på Lofoten på fnu.dk.

Tag med!

Foreløbigt program

Dag 0 (1. august)
Afgang med tog fra København tidlig aften, ca. kl. 17, til Malmö, og opsamling i minibusser. Kilometertælleren går amok, og vi overnatter på en hembygdsgård et sted i det mørkeste Sverige.

Roadtrip (2. august)
Vi ankommer efter en lang og begivenhedsrig skandinavisk bilrejse til vores camp i Kabelvåg. Hvile og hygge!

Klippefest (3. august)
Tur til det lokale klippeparadis Kalle. De varierede klippeformationer lige ved kysten danner ramme om en dag med klippeklatring, grottevandring, badning i havet og forskellige sociale aktiviteter på græsoaserne mellem klipperne. Målet med dagen er klart: Vi skal blive kendt med hinanden på kryds og tværs. Dagen afsluttes med spisning omkring bålet med bl.a. selvplukkede blåmuslinger fra havet.

Kabelvåg (4. august)
I dag er det tid til at lære mere omkring Lofotens historie. Dette gør man bedst ved at tage på Lofotmuseet, hvor vi bl.a. stifter bekendtskab med den store årlige begivenhed Lofotfisket, som i sine bedste år samlede over 50.000 fiskere fra hele landet i tre måneder samt den bredere historie om Lofoten som fiskemekka. Om aftenen går turen til Hoven: en lille fjeldtop med uforstyrret udsigt over Atlanterhavet, og udsigt over den unikke Lofoten-solnedgang, der lyser sø og bjerg op i spetakulære farver.

Å (5. august)
Yderst på Lofoten, ved byen Å, opleves kontrasten mellem hav og bjerg aller bedst. Og kan man lave et museum udelukkende om tørfisk? Ja, her ligger lige netop et sådant! Efter udflugten til Å fortsættes til enden af civilisationen med udsigt mod spidsen af Lofoten. Vi vandrer en af de flotteste ture i Norge til den eventyrlige sandstrand Kvalvika, som ligger klemt inde mellem de voldsomme bjergsider. De friske kan bade i de store bølger som vælter ind fra Atlanterhavet, mens vi alle kan se solen danse over havet og opleve et surferhus lavet af gammelt affald. Aftensmaden spiser vi om et bål på stranden.

Henningsvær (6. august)
Lofoten er kendt for sine idylliske fiskevær, og et af de flotteste ligger lige rundt om hjørnet – Henningsvær. Henningsvær er bygget op på holme og skær med moler og broer, og er omkranset af hav på alle kanter. Udover fiskebådene og de små fiskerhuse, rorbuer, så byder Henningsvær også på utallige gallerier og et glaspusteri, hvor det tydeligt mærkes at kunstnere trives rigtigt godt i Lofotens natur. Mellem det hele ligger også flere hyggeligt kaféer, hvor vi kan nyde en forfriskning i solen. Om aftenen vil der være hygge med udsigt over vandet ved halvøen Kreata. Her vil der være sang og musik rundt om bålet.

Fjeldeventyret (7.-8. august)
Pak rygsækken! Idag skal vi på det lokale bjerg Frosken. Formen på klippen fortolkes af mange som en frø – bedøm selv! Herfra får du et fantastisk vue over Lofotens hovedstad Svolvær og resten af området omkring vores camp. Vi får også et kig mod Svolværgreitas to gedehorn, hvorimellem dristige klatrere i 100 år har sprunget. Eventyret kulminerer i vertikal forstand når vi vover en toptur over Kongstindstraversen, hvilket er en ca. 8 timers fjeldtur. (Ved dårligt vejr finder vi på noget andet.) Eventyret et også en naturfoto-tur med fortællinger om dyreliv og ørnesafari. For ørredentusiaster arrangeres fiskeri ved fjeldsø. Det er deres ansvar at gruppen undgår dåsemad!

Fjeldeventyret er sponsoreret af Friluftslageret.

Afsked med Lofoten (9. august)
Dagen har et tentativt program, fortrinsvist i Kabelvåg. Muligvis arrangeres en sejltur med fiskeri eller andre ønskede aktiviteter. Når dagen går på held bevæger vi os sydpå igen.

Retur (10. august)
Hjemrejse med ankomst sen aften (evt. nat) d. 10. august

På tilmeldingsblanketten kan du angive interesse i ekstraaktiviteter som klatring, dykning, surfing, rafting, dykning, kajak og havfiskeri. Vi vil forsøge at organisere disse tilbud med delvis egenbetaling, hvis vi kan samle deltagere til det.

Praktisk

Vi regner med at roadtrippe i minibusser op gennem Sverige og besøge svenske FNUF’ere og få lidt kulturoplevelser på vejen. Afgang fra København 1/8, hjemkomst 10/8 – regn med at det bliver sent!
Svenske og finske deltagere: Opsamling/afgang i nærheden af Stockholm d. 1.8.
Norske deltagere: Afgang fra Oslo d. 1.8., eventuelt med tog.
Bliver deltagerantallet beskedent, flyver vi muligvis derop. Giv besked på tilmeldingsblanketten, hvis dette ikke er en mulighed for dig.

Deltagere

Glade folk med lyst til friluftsaktiviteter og oplevelser i det smukke norske fjeldhav. Unge under 30 år prioriteres, men alle FNU/F’ere er ellers velkomne.

Deltagerbetaling, under 30 år: ca. 2000 kr. (foreløbig sats, absolut maksimum 2400 kr.).
SEK 2500, EUR 280, NOK 2250, Nordnorge NOK 1250 (ekskl. transport)
Unge deltagere er støttet via Nordisk Råds Børne- og Ungdomskomite.

Deltagerbetaling, over 30 år: 3600 kr.
SEK 4500, EUR 500, NOK 4000, Nordnorge NOK 2250 (ekskl. transport)
Depositum: DKK 500 (Du er først tilmeldt når dette er indbetalt)

Tilmelding

Der er et begrænset antal pladser. Tilmeldingen er åben!
Ny tilmeldingsfrist: søndag d. 22. juni 2014.

» Tilmeldingsblanket

Foreningen NORDENs Ungdom er en landsdækkende, samfundsengagerende forening, hvor unge mødes og binder Norden tættere sammen.

Følg med på Facebook!

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Der er ingen kommentarer at vise.