FNU deltog i Ungdommens Nordiske Råd

Den 26.-28. oktober 2018 blev der afholdt Ungdommens Nordiske Råd i den norske hovedstad Oslo. En masse ungdomspartier og organisationer var mødt op for at stemme om forslag, som efterfølgende så skulle tages op hos ”de voksne” i Nordisk Råd.

FNU havde observatørstatus og kunne derfor ikke stemme om forslagene. Vi havde dog fået lov til at komme med forslag og to af dem fik flertal. Det ene forslag gik ud på, at der skal være mere samarbejde om infrastrukturprojekter mellem de nordiske lande, og at der eventuelt skal nedsættes en arbejdsgruppe. Det andet forslag handlede om, at vi skal have pasfriheden tilbage i Norden. Vi havde også et tredje forslag. Det handlede om, at programmer for børn, der er produceret i Norden, skal sendes på originalsproget og ikke dubbes. Fx skal der ikke være dansk tale, når der bliver vist et afsnit af Pippi Langstrømpe på dansk fjernsyn. Det blev dog stemt ned.

Der blev desuden valgt en ny formand for Ungdommens Nordiske Råd. Den nye formand er Barbara Gaardlykke Apol fra Færøerne, som vandt uden afstemning, da modkandidaten valgte at trække sit kandidatur.

FNU Danmark var repræsenteret til Ungdommens Nordiske Råd af Jesper Gynther.

Læst sessionens slutdokument her:
UNR slutdokument 2018 slutliga

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Der er ingen kommentarer at vise.