Cafe Norden 2018

D. 28.-30. oktober 2018, Oslo

FNU Norge havde inviteret på en hyggelig weekend med vores nordiske søsterorganisationer. Temaet for Cafe Norden i år var “Hygge” og vi fik rig mulighed for at praktisere det på de tre dage vi samledes i det friskblæste Oslo.
Fredagen stod på ankomst og samling ved Abberdiengen (foreningens lokaler), hvorefter vi fik en kort introduktin til programmet og et spændende oplæg fra Siw Fjelstad, styrelsesmedlem af Foreningen Norden i Norge, som fortalte om nordiske værdier og skolens rolle i at støtte op om disse.

Lørdag fik vi muligheden for at se Oslo, med en rundtur i centrum og et besøg på Voksenåsen, som udover at være hotel og konforencecenter også er center for svensk-norsk samarbejde. Vi fik en fantastisk lunsj og nød den flotte udsigt. Efterfølgende var der fri leg i nogle timer, hvor nogle tog chancen for at komme ind til byen. Vi mødtes igen på Abberdiengen for at starte på vores gruppearbejde. Den ene gruppe fokuserede på marketing og social media til at fortælle om Norden. Den anden arbejdede med resolutionsforslag til Ungdommens Nordiske Råd.
Om aftenen havde FNU Norge inviteret til Nordisk kulturkveld, hvor vi fik snakket med lokale nordmænd. En hyggelig aften blev afsluttet af et besøg på en coktailbar i byen.

Søndag arbejdede vi videre i grupperne og præsenterede vores tanker for hinanden. Det blev til en Facebook-gruppe Norden för Unga, nogle ideer til at hvordan man kan benytte “hygge” til at brande Norden og hvad det er, og flere foreslag til UNR som FNU Norge ville arbejde videre med.

Efter programmets afslutning besluttede vi at tage til Frognerparken ved Vigelandsanlegget for at se de fantastiske kunstværker af Gustav Vigeland og nyde det gode vejr. Vi fik en kop varmt på cafeen og gik en tur rundt i parken, før folk så småt begyndte at søge mod lufhavnen for at komme hjem.

Vi siger tusind tak til FNU Norge for en flot tur, godt selskab og spændende indlæg. Cafe Norden er en stolt tradition, hvor vi årligt mødes for at skabe sociale relationer landende imellem og få brugt de skandinaviske sprog til at lære mere om hinanden. Det var sandeligt en hyggelig oplevelse!

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Der er ingen kommentarer at vise.